De bästa kortspelen på nätet

Kortspel är något som ligger många vamt om hjärtat. Och medan vi traditionellt sett tänker oss kortspel i den formen att vi faktiskt får hålla riktiga kort i handen medan vi spelar, finns det måga bra kortspelet att även hitta på nätet. Här tar vi oss en titt på några av dessa.

Poker

Poker är det största kortspelet i världen. Det har funnits i en form eller annan sedan 1800-talet, även om flera spel som kan ha stått som grund eller inspiration för det första pokerspelet varit betydligt äldre. Det är så klart först i vår tid som haft möjligheten att spela detta spel online och många olika sajter kan erbjuda poker både med låtsaspengar och riktiga pengar som insats. Sedan 1970-talet har kungen av pokerspel varit Texas hold'em, och detta gäller både för livepoker och poker på nätet.

Hearthstone

Detta spel har ökat otroligt i popularitet ända sedan det kom ut. Detta är bara ett till bevis i mängden att Blizzard vet hur man gör bra spel som folk vill spela. Hearthstone är satt i WarCraft-universumet men har inga som helst inverkan på storyn i till exempel World of WarCraft. Istället har man helt enkelt lånat karaktärer och monster till de klasser man använder sig av och motiven för de kort man spelar. Spelet är för övrigt helt gratis att spela, även om man kan spendera pengar på det för att få exempelvis booster-packs med fler kort. Det går att ladda ned här.

Dominion

Deck-building-spelet Dominion kom först 2008 och vann året därpå ett av de mest prestigefyllda prisen ett brädspel kan få: Spiel des Jahres. Detta spel startade en nye genre av spel där man byggde upp sin lek under spelets gång och inte göra det innan man började spela. Genom den officiella sajten playdominion.com kan man idag uppleva hela spelet gratis och är ett utmärkt tillfälle att uppleva ett av de bästa kortspelen på de senaste 10 åren.