E-sport SM 2016

Under våren pågick kvalen för att ta sig vidare till sommarens och årets SM-final i E-sport. Tävlande fick slåss om platser till Counter-Strike:Global offensive, Heartstone och Starcraft II. Vinnarna av SM, fick tillsammans dela på en vinstsumma på totalt 250 000 kronor.

Redan i början på året, närmare bestämt den 21:a februari, startade deltävling ett för både Heartstone och Starcraft II. Efter fem deltävlingar stod äntligen finalisterna klara och för femte säsongen skulle SM vinnarna utses på EsportSM finalen, på DreamHack i Jönköping.

Den 18:e juni var det dags, Nisse fick möta DeathBoose i Heartstone finalen. Efter att alla kort var spelade och matchen nått sitt slut, kunde Peter "Deathboose" Laihinen, kliva fram och lyfta segrar pokalen och ro hem vinstsumman på 30,000 kronor.

I finalen för Starcraft II möttes Zanster och SortOf, där Anton "Zanster" Dahlström för tredje året i rad fick pokalen och tog hem vinstsumman på 30,000 kronor. Mästaren står ohotad på tronen ännu ett år.

När sedan lagspelet för Counter-Strike:Global offensive skulle kora vinnare, stod lag Epsilon som utmanare mot lag CSGO2x. Som vinnare stod slutligen Epsilon med ett lag bestående av unga och nya talanger. Laget fick dela på en prissumma utav 100,000 kronor och den ärofyllda pokalen att samsas om.

Nytt för 2016 är att vinnarna och således mästarna av E-sport SM även skulle få en chans att tävla och mäta sig med mästare från andra nordiska länder. Tillsammans får de chansen att dela på en vinstsumma av 20,000 euro i Nordic Championship, som kommer hållas på DreamHack Winter 2016 i Jönköping.